Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Φιλέτο σφυρίδας με σάλτσα πορτοκαλιού


Μια μυρωδάτη γευστική ψαρολιχουδιά. Μπορείτε να μαγειρέψετε και ολόκληρο το ψάρι, ή να χρησιμοποιήσετε άλλο ψάρι (μπακαλιάρο, πέρκα, πεσκανδρίτσα)

1 φιλέτο σφυρίδας 1 κιλό περίπου, 2- 3 πατάτες, 2-3 καρώτα, 2 κ σ ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, ½ κ γ ξύσμα πορτοκαλιού, ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού, 1 κ σ μουστάρδα, 1 κ σ μπαλσαμικό ξύδι, αλάτι, πιπέρι.

Καθαρίζετε, πλένετε, στραγγίζετε και αλατοπιπερώνετε το ψάρι.
Το βάζετε σε ταψάκι, προσθέτετε τις πατάτες, και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το σκόρδο και το ξύσμα πορτοκαλιού Χτυπάτε τον χυμό πορτοκαλιού, την μουστάρδα, το ξύδι, το λάδι και περιχύνετε τα ψάρια.
Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για ½ ώρα.
Λίγο πριν το τέλος αφαιρείται το αλουμινόχαρτο και αφήνετε να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου