Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Αγοράζοντας παιδικά δώρα


Πως να διαλέξουμε το σωστό δώρο για τα παιδιά

Στα παιδικά δώρα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν την ηλικία, τις ιδιαίτερες δεξιότητες, τις πραγματικές ανάγκες και τέλος τις προτιμήσεις του παιδιού, (που δεν θα καθορίζονται από την μόδα και τις διαφημίσεις).

Προτιμήστε παιχνίδια από καταστήματα με επώνυμες φίρμες και όχι από πλανόδιους, γιατί μπορεί να αποδειχθούν «μαϊμούδες» ή αμφιβόλου ποιότητας.

Προτιμήστε δώρα από ανακυκλωμένα υλικά. Αν είναι ηλεκτρικά (ραδιόφωνο, γουόκμαν, αυτοκίνητα )προτιμήστε αυτά με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Αναζητήστε στην συσκευασία, το σήμα CE, που εγγυάται για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στην ποιότητα των υλικών τους, στην κατασκευή τους και στην χρήση τους. Ακόμα πρέπει να αναγράφουν στην ελληνική γλώσσα, κατασκευαστικές λεπτομέρειες, αλλά και τις οδηγίες και τις προφυλάξεις κατά την χρήση τους.

Αποφύγετε να αγοράσετε παιχνίδια, με αιχμηρά σημεία, με ελατήρια που εκτοξεύονται, με μακριούς ιμάντες, με μικρά κομμάτια που εύκολα αποσπώνται, μικρές μπάλες ή βόλους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού ή κατάποσης.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται αν αγοράσετε παιχνίδια που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς μπορεί να υπάρξει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αν υπάρχουν κατασκευαστικά λάθη ή δεν χρησιμοποιηθούν σωστά από τα παιδιά.

Αν χαρίσετε πάνινα ή λούτρινα παιχνίδια, βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνουν χνούδια, που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες.

Εάν αγοράσετε ποδήλατο προμηθευτείτε μαζί το προστατευτικό κράνος, τις βοηθητικές ρόδες, (εάν δεν ξέρει το παιδί ποδήλατο), ένα βιβλίο με τα βασικά σήματα της τροχαίας και κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και τέλος ενημερώστε το παιδί για τους πιθανούς κινδύνους που διατρέχει κατά την χρήση του ποδηλάτου.

Ελέγξτε την ποιότητα ιδίως σε είδη ένδυσης ή υπόδησης. Αποφύγετε να επιλέξετε μπουφάν, ζακέτες ή μπλούζες που έχουν κορδόνια ή κορδέλες γύρω από τον λαιμό, καθώς γίνονται πολλές φορές αιτίες τραυματισμών και πνιγμών για τα παιδιά.

Οι πολύ χαμηλές τιμές, ή οι υπερβολικές προσφορές, ενδέχεται να κρύβουν ελαττωματικά ή χαμηλής ποιότητας προϊόντα

Χαρίστε μαζί με τα παιχνίδια και βιβλία ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Τέλος, μην δώσετε τα δώρα απευθείας στα παιδιά, αλλά κρύψτε τα σε διάφορα μέρη του σπιτιού και παίξτε μαζί τους το παιχνίδι της αναζήτησης του «χαμένου δώρου».

Άλλωστε οι γιορτινές αυτές ημέρες είναι αφιερωμένες στα παιδιά και στα παιχνίδια.
Είθε να γίνουμε και εμείς για λίγο παιδιά και να παίξουμε. Καλές γιορτές.
Πηγή: www.new-page.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου