Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Οι κανόνες των εορταστικών αγορών


Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά προ των πυλών και μαζί με αυτά, όλα όσα συνοδεύουν την εορταστική περίοδο. Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα στολίδια και τα λαμπιόνια τους, τα γιορτινά εδέσματα και γλυκά, αλλά πάνω από όλα τα δώρα.

Πριν βγείτε για τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα ψώνια σας, θα πρέπει να έχετε κάνει ένα λεπτομερή έλεγχο των οικογενειακών αναγκών σας καταγράφοντας αυτές, αλλά ακόμα να έχετε αποφασίσει για τα δώρα που θα αγοράσετε και από που.

Το πιο σωστό είναι να ενημερωθείτε για τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των ατόμων που θα προσφέρετε τα δώρα για να μπορέσετε να τις εναρμονίσετε με τις επιλογές σας, ώστε και εκείνοι να μην χρειαστεί να τα αλλάξουν

Μεγάλη προσοχή στα «εορτοδάνεια» και στο «πλαστικό χρήμα».Εάν πρόκειται να πάρετε κάποιο καταναλωτικό δάνειο για να καλύψετε τις ανάγκες των εορτών, μελετήστε προσεκτικά τους όρους του δανείου, το επιτόκιο και τέλος τις μηνιαίες δόσεις αποπληρωμής του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 30% του μηνιαίου εισοδήματός σας.

Όσο για τις πιστωτικές κάρτες, αν δεν είναι δυνατόν να τις αποφύγετε, φροντίστε να μην τις παραφορτώσετε, προσέχοντας ιδιαίτερα τους όρους πληρωμής τους.

Ζητάτε πάντα την απόδειξη πληρωμής (αν δεν σας την δώσουν όπως οφείλουν)και φυλάξτε την για την περίπτωση αλλαγής ή για την εφορία.
Πηγή: www. new-page.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου