Της εποχής είναι τα αχλάδια, τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα μανταρίνια, τα ακτινίδια, μπανάνες, μήλα, γκρέϊπ-φρουτ, κυδώνια, ρόδια, κάστανα, καρύδια
Από φρέσκα λαχανικά βρίσκουμε, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολα, πράσα και σέλινο, παντζάρια, καρώτα, ρόκα, χόρτα, ραδίκια, μυρώνια, καυκαλίθρες, ραπανάκια, αλλά και τα ώριμα τυριά, κασέρια, γραβιέρες, μετσοβολόνε και κεφαλοτύρια, λαδοτύρι, πρόβειο και κατσικίσιο γιαούρτι.
Από ψάρια βρίσκουμε βραστόψαρα (σκορπίνες, πεσκανδρίτσες) τόνο, μπαρμπούνια, κουτσομούρες, σαρδέλα, ροφό, μπακαλιάρους, γαύρο, σαρδέλες, φαγκρί, σφυρίδα.Κρέατα χοιρινό, λουκάνικο, γαλοπούλα, κυνήγι, αγριογούρουνο.
Τέλος από τώρα και μέχρι τον Ιανουάριο –Φεβρουάριο μπορούμε να προμηθευτούμε το «λάδι της χρονιάς» όπως έλεγαν παλαιότερα και να φτιάξουμε τις δικές μας ελιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου