Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Στα χρώματα των γιορτών


Χριστουγεννιάτικα τρυκ για γιορτινή διάθεση με οικονομία

Προτιμήστε αντί για ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο ένα αληθινό που μετά τις γιορτές θα μπορέσετε να μεταφυτέψετε στον κήπο ή ένα φυτεμένο σε γλάστρα.

Αντικαταστήστε τα λαμπάκια που στολίζουν τα δέντρα και τα μπαλκόνια με αντίστοιχα οικονομικά και εξοικονόμησης ενέργειας ή με φωσφορίζοντα λαμπάκια.

Διακοσμήστε το σπίτι με τις παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες ή κάνετε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και ζωγραφιές σε ανακυκλωμένο χαρτί.

Διακοσμήστε παλιές κάλτσες με κορδέλες, χρωματιστά κουμπιά, κουδουνάκια, κλαδάκια από έλατο ή γκι και κρεμάστε τις στο τζάκι ή αλλού.

Φτιάξτε με ζύμη για κουλουράκια, αστεράκια, καμπανούλες, μπάλες κ ά και διακοσμήστε τα με κρυσταλλική ζάχαρη ή με χρωματιστές τρουφίτσες.

Ζωγραφίστε και κόψτε χαρτόνια με γιορτινά θέματα, κρεμάστε τα από σκοινάκι σαν μια μεγάλη γιρλάντα, διακοσμώντας έτσι τα φωτιστικά του σπιτιού

Τυπώστε τις χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές των παιδιών και στείλτε τις στους φίλους σας και τους συγγενείς, σαν ευχετήριες κάρτες.

Κόψτε μικρά ασημένια χαρτόνια (αυτά που μας μένουν από συσκευασίες και περιτυλίγματα) σε διάφορα σχήματα και κρεμάστε τα στο δέντρο.

Γεμίστε γυάλινα βαζάκια και μπουκάλια με χρωματιστή κρυσταλλική άμμο.

Κόψτε και φτιάξτε φιογκάκια από παλιές χρυσές, ασημένιες ή καρό κορδέλες και διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή τα δώρα.

Όταν τελειώσουν οι γιορτές μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σ’ ένα κουτί, για να τα ξανά χρησιμοποιήσετε και άλλες χρονιές.
Πηγή: www.new-page.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου