Υλικά
200 γρ φύλλο σφολιάτας, 250 γρ ανθότυρο, 2 κ σ γιαούρτι, 1 αυγό, 2-3 κ
σ ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού, βούτυρο για το ταψί, μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάτε το ανθότυρο με την ζάχαρη, προσθέτετε το αυγό, το
γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Ανοίγετε
την ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια με το ειδικό
εργαλείο ή με κουπ-πατ. Βάζετε μια κουταλιά από την γέμιση. Υγραίνετε γύρω-
γύρω τις άκρες, κλείνετε και πατάτε με πιρούνι να ενωθούν. Συνεχίζετε την ίδια
διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση. Βάζετε τα μελοπιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε
μέτριο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να
ροδοκοκκινίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν και περιχύνετε με μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου