Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Κορμός σοκολάτας

Το γλυκούλι επιδόρπιο
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ, 2 κούπες ζάχαρη άχνη, 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη και  1 κ σ  λιωμένο, 1 κούπα κακάο, 2 αυγά, 2 κ σ κονιάκ, ελάχιστο αλάτι, μεμβράνη
Εκτέλεση
Θρυμματίζετε τα μπισκότα, χωρίς να τα τρίψετε, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάτε  στο μίξερ το βούτυρο ν’ αφρατέψει  και σιγά-σιγά προσθέτετε την ζάχαρη. Ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε, ρίχνετε ένα-ένα τ’ αυγά, το κακάο, το κονιάκ και το αλάτι. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε το μίγμα στα μπισκότα, ανακατεύετε απαλά να αναμιχθούν τα υλικά. 
Βάζετε 2 μεγάλα κομμάτια μεμβράνης και ρίχνετε το μίγμα.
Τυλίγετε σε κύλινδρο και βάζετε στην κατάψυξη του ψυγείου για 3-4 ώρες. Όταν παγώσει το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου