Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Τρέχει ο ιδρώτας σαν ποτάμι…

Για τους περισσότερους από μας ο ιδρώτας αποτελεί ένα ενοχλητικό και αντιαισθητικό πρόβλημα κι όμως δεν είναι παρά μια φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, μέσω της οποίας ρυθμίζεται η θερμοκρασία του σώματος. Καθώς η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει το νευρικό σύστημα μέσω των εκκρινών αδένων αποβάλλει υγρό, ούτως ώστε με την εξάτμιση να πέσει και η θερμοκρασία του οργανισμού. Η ζέστη, η άσκηση, η σωματική εργασία, το άγχος, η νευρικότητα είναι μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλουν στην αυξημένη εφίδρωση. Τα πιο εμφανή σημεία εφίδρωσης είναι οι μασχάλες, το μέτωπο, οι παλάμες και τα πόδια. Ο ιδρώτας κατ’ αρχάς είναι άοσμος, η δυσάρεστη μυρωδιά του παράγεται και επηρεάζεται από τον αέρα, τις τροφές, τα ποτά, τα φάρμακα, την διάθεση και τέλος τα βακτήρια που απεκκρίνονται.
Τρόποι αντιμετώπισης της κακοσμίας του ιδρώτα:
- Κάντε καθημερινά ένα ή και δυο ντους
- Μετά το ντους σκουπίστε επιμελώς τις μασχάλες και τα πόδια ανάμεσα στα δάχτυλα, καθώς με την υγρασία οι μικροοργανισμοί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης
- Χρησιμοποιήστε το αποσμητικό με φειδώ. Είναι προτιμότερα αυτά χωρίς άρωμα.
-Προτιμήστε ρούχα ανοιχτόχρωμα και βαμβακερά που απορροφούν τον ιδρώτα
και αφήνουν το δέρμα να αναπνέει.
- Το καλοκαίρι φορέστε παπούτσια ανοιχτά (πέδιλα) που επιτρέπουν στο πόδι να αναπνέει και προτιμήστε τα κατασκευασμένα από φυσικό δέρμα.
- Αποφύγετε να καταναλώνετε βαριά φαγητά με καρυκεύματα και σάλτσες, αλλά και καφεϊνούχα και αλκοολούχα ποτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου