Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Με αεροπλάνα, με βαπόρια και με τα τρένα…


Μερικές συμβουλές για ταξίδι χωρίς απρόοπτα, εν όψει των διακοπών
• Αν πρόκειται να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο, καράβι, λεωφορείο ή τρένο, πρέπει να φροντίσουμε να προμηθευτούμε το εισιτήριό μας αρκετές μέρες νωρίτερα για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε θέσεις.
• Την ημέρα του ταξιδιού πρέπει να είμαστε τουλάχιστον 1-1,5 ώρα νωρίτερα στον τόπο αναχώρησης.
• Οι αποσκευές μας είναι προτιμότερο να είναι λίγες και ελαφριές, για να τις μεταφέρουμε και να τις ελέγχουμε καλύτερα. Οι βαλίτσες με ρόδες, όπως και τα ελαφριά σακίδια πλάτης είναι προτιμότερα. Απαραίτητα πρέπει να αναγράφουν στις ειδικές ταμπελίτσες τα στοιχεία μας (όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο), ούτως ώστε σε περίπτωση απώλειας να μπορούν να μας εντοπίσουν.
• Κρατάμε τα πολύ προσωπικά μας αντικείμενα (εισιτήρια, ταυτότητες, χρήματα, φάρμακα κλπ) πάντα μαζί μας σε ένα μικρότερο τσαντάκι.
• Στο ταξίδι με το καράβι ίσως χρειαστεί να έχουμε μαζί μας και σε πρώτη ζήτηση, γυαλιά ηλίου, καπέλο, αντηλιακό, κάποιο ελαφρύ μπουφάν, ένα μπουκάλι με δροσερό νερό, κάποιο σνακ ή σάντουιτς, στην περίπτωση που δεν έχουμε εξασφαλίσει καμπίνα και χρειάζεται να παραμείνουμε στο κατάστρωμα.
• Αν μας πιάνει ναυτία έχουμε συμβουλευτεί τον γιατρό μας και έχουμε μαζί μας δραμαμίνες. Στα παιδιά δεν δίνουμε δραμαμίνες παρά μετά από συμβουλή του παιδιάτρου, φροντίζουμε όμως να έχουν πάρει ένα ελαφρύ και «στεγνό» πρόγευμα πχ φρυγανιές ή ψωμί του τοστ με τυρί και ζαμπόν και αποφεύγουμε να τους δώσουμε γάλα ή χυμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου