Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

"Έχω και αμάξι, πάμε ταξίδι;"


Προτού ξεκινήσουμε για το ταξίδι μας, επισκεπτόμαστε το συνεργείο αυτοκινήτων, για να ελέγξουμε την κατάσταση της μηχανής, τις ρόδες και τον αέρα στα ελαστικά.
Αν το ταξίδι μας είναι μακρινό, καλό είναι να γίνει αλλαγή λαδιών και εξυπακούεται ότι γεμίζουμε το ρεζερβουάρ με βενζίνη.

Πολλά αυτοκίνητα διαθέτουν πλοηγό οδήγησης, αν όχι, έχουμε μαζί μας οδικούς χάρτες, για να συμβουλευόμαστε, αλλά και χάρτες των περιοχών που πρόκειται να επισκεφτούμε. Απαραιτήτως, πρέπει να έχουμε μαζί μας, το δίπλωμα οδήγησης, την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, το ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου, καθώς και τα τηλέφωνα της ασφαλιστικής μας εταιρείας

Ακόμα πρέπει το αυτοκίνητο να έχει, πυροσβεστήρα και φαρμακείο.
Ελέγξτε της ημερομηνίες λήξεως των φαρμάκων, που υπάρχουν στο φαρμακείο και ανανεώστε τα αν έχουν λήξει. Φροντίστε να υπάρχουν βαμβάκι, αποστειρωμένες γάζες, αιμοστατικοί επίδεσμοι, λευκοπλάστ, οξυζενέ, ιώδιο, αντισηπτικό, αντισταμινικά -ενέσιμες κορτιζόνες, κρέμες και κορτιζονούχα αλοιφή- για την αντιμετώπιση αλλεργικών αντιδράσεων ή κνησμού.

Επίσης ένα απλό αντιπυρετικό-αναλγητικό φάρμακο, σκευάσματα κατά της ναυτίας (δραμαμίνες), αντιεμετικά, αντιδιαρροϊκά και εντομοαπωθητικά σκευάσματα Εξυπακούεται ότι έχετε μαζί σας, τα δικά σας φάρμακα, σε έξτρα ποσότητες (μην τυχόν και δεν υπάρχουν εκεί που πηγαίνετε διακοπές), την συνταγή του θεράποντα γιατρού και τέλος το βιβλιάριο υγείας σας.

Είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας, νωρίς το πρωί, που έχει δροσιά, ο οδηγός είναι ξεκούραστος και γενικά έχουμε όλη την ημέρα μπροστά μας.Καλό είναι να υπάρχει και κάποιος άλλος οδηγός, που θα μπορούσαν να εναλλάσσονται στην οδήγηση, ιδίως σε μακρινά ταξίδια.

Εάν συνταξιδεύουμε και με άλλα άτομα που έχουν αυτοκίνητο, κρατάμε συχνή επαφή μέσω κινητών. Δεν βάζουμε στο αυτοκίνητο περισσότερα άτομα από όσα γράφει η άδεια κυκλοφορίας του, όπως και δεν το παραγεμίζουμε με μπαγκάζια και ιδιαιτέρως φορτωμένα στην σκάρα του.

Φοράμε ΠΑΝΤΑ τις ζώνες ασφαλείας και αν υπάρχουν μικρά παιδιά, πρέπει να ταξιδεύουν πάντα στα πίσω καθίσματα, αν είναι πολύ μικρά, πρέπει να κάθονται στο ειδικό καθισματάκι και κάποιος μεγάλος να κάθεται δίπλα τους και να τα επιτηρεί.

Ο οδηγός απαγορεύεται να καταναλώσει αλκοόλ καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
Τηρούμε σχολαστικά τα σήματα της τροχαίας, τις οδηγίες των τροχονόμων και τέλος δεν υπερβαίνουμε το όριο ταχύτητας. Κάνουμε συχνές στάσεις για να ξεμουδιάσουμε και να ξεκουραστούμε. Μέσα στο αυτοκίνητο δεν μαλώνουμε, δεν φωνάζουμε και δεν αποσπούμε την προσοχή του οδηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου