Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Κοτόπουλο γλυκόξινο με μανιτάρια


• Μια συνταγή με ασιατική νότα προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα

6 μπουτάκια κοτόπουλου, 250 γρ μανιτάρια φρέσκα σε φετάκια, 2 κ σ ελαιόλαδο, 2 κ σ βούτυρο, ½ κούπα μηλόξυδο, 1 κ γ μέλι, 1 κλαράκι δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι

Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μπουτάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα γυρίζετε σ’ ένα ταψί. Διαλύετε το μέλι στο μηλόξυδο και περιχύνετε τα κοτοπουλάκια. Αλατοπιπερώνετε βάζετε το δεντρολίβανο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους. Ζεσταίνετε το βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε 2 κ σ νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά. Σερβίρετε μαζί με τα κοτοπουλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου