Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011
Τζατζίκι με καρώτο
Παραλλαγή που εμπλουτίζει με γεύση το εθνικό μας γιαουρτοσκόρδιο
• ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 1 αγγούρι ή 2-3 μικρά αγγουράκια, 2-3 καρώτα, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 κσ ξύδι λευκό, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι
Τρίβετε το αγγούρι. Αν θέλετε μπορείτε να το τρίψετε με το φλούδι, αφού προηγουμένως το πλύνετε καλά. Το βάζετε σ’ ένα τουλπάνι ή πανί και πιέζετε ελαφρά να βγάλει τα υγρά του. Τρίβετε τα καρώτα και τα σκόρδα. Βάζετε σ’ ένα μπολάκι το γιαούρτι, το αγγούρι, τα καρώτα, τα σκόρδα, το ξύδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρά. Προσθέτετε το λάδι και ξαναανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου