Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Σπανακόρυζο


Ένα πιάτο με εξαιρετική θρεπτική αξία, χαμηλό σε θερμίδες, που αν συνδυαστεί και με κάποιο πρωτεϊνούχο τρόφιμο, όπως τυρί, αποτελεί μια πλήρη διατροφική πρόταση

• 1 κιλό σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα ρύζι, 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι και 1 πράσο ψιλοκομμένα, 2 κ σ πελτέ, άνηθο, 2-3 κούπες χλιαρό νερό ή ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι
Αν είναι φρέσκο το σπανάκι το καθαρίζετε, το πλένετε και το κόβετε. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο. Ρίχνετε το σπανάκι, τον άνηθο και γιαχνίζετε για λίγο. Προσθέτετε τον πελτέ, το ρύζι, λίγο- λίγο το ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει τα υγρά το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου