Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Φρέσκα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας


Τιμώντας την Ημέρα των Ζυμαρικών προτείνουμε μια κλασσική μακαρονάδα, με ζυμαρικά που φτιάχνουμε μόνοι μας.
• Για την ζύμη των μακαρονιών: 2 κούπες αλεύρι μαλακό, 2 αυγά, 1 κ γ ελαιόλαδο, αλάτι, αλεύρι για το ζύμωμα
Σε μια λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι και κάνετε μια τρύπα στην μέση, προσθέτετε τ’ αυγά, λίγο χλιαρό νερό, το λάδι και το αλάτι. Ζυμώνετε και όταν αποκτήσει ελαστικότητα και δεν κολλάει στα χέρια η ζύμη την τυλίγετε σε μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί. Χωρίζετε την ζύμη σε μπαλάκια. Στον πάγκο της κουζίνας ρίχνετε αλεύρι και πλάθετε καθένα μπαλάκι σε φύλλο. Αν έχετε μηχανή ζυμαρικών την περνάτε και φτιάχνετε μακαρόνια (σπαγγέτι, ταλιατέλες), αν όχι πλάθετε με το χέρι σε μακρόστενα σπαγγέτι. Τα αφήνετε να στεγνώσουν σ’ ένα ξύλινη επιφάνεια για λίγο. Βράζετε τα μακαρόνια για 2-3 λεπτά, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε πιατέλα. Περιχύνετε με την σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε με το τυρί.

• Για την σάλτσα: ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κ σ πελτέ, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κ γ ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, κεφαλοτύρι τριμμένο
Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτετε την ντομάτα, με τον πελτέ, την ζάχαρη, την ρίγανη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου