Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Σπανακομπούρεκο


Η αλλιώτικη σπανακόπιτα, που όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την παραδοσιακή

• ½ κιλό φύλλο κρούστας, ½ κιλό σπανάκι ζεματισμένο, ½ κιλό ανθότυρο ή μυζήθρα, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 αυγό, μοσχοκάρυδο, αλάτι πιπέρι, λάδι για τα φύλλα
Βάζετε σε μια λεκάνη το σπανάκι, το ελαιόλαδο, το τυρί, το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Παίρνετε 2 φύλλα αλείφετε με λάδι, βάζετε κατά μήκος στην άκρη λίγο από το μίγμα του σπανακιού. Τυλίγετε σε ρολό και βάζετε σε ταψί που έχετε αλείψει με λάδι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Αλείφετε με λάδι την επιφάνεια τους, χαράσσετε σε κομμάτια και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου