Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Γλυκό σταφύλι


Για να απολαμβάνετε όλο το χρόνο την γλύκα του σταφυλιού,
κάντε το, εύκολα και γρήγορα, γλυκό του κουταλιού

• 1 κιλό σταφύλια, ½ κιλό ζάχαρη, 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα, 2-3 γαρυφαλάκια, χυμό λεμονιού
Καθαρίζετε τα σταφύλια να μείνουν μόνο οι ρόγες. Τις πλένετε και τις στραγγίζετε.
Αν χρησιμοποιήσετε σταφύλια με κουκούτσια (ροδίτη) χρειάζεται να τα βγάλετε με το ειδικό εργαλείο. Βράζετε σε κατσαρόλα τα σταφύλια, την ζάχαρη με όσο νερό χρειάζεται για να πήξει και να γίνει σιρόπι. Ξαφρίζετε κατά διαστήματα. Δέκα λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε, την αρμπαρόριζα, τα γαρυφαλάκια, τον χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το βράσιμο, με ανοιχτή την κατσαρόλα μέχρι να δέσει το γλυκό. Δοκιμάζετε ρίχνοντας μια σταγόνα σ’ ένα πιατάκι. Αν απλώνει το σιρόπι χρειάζεται λίγο ακόμα βράσιμο, αν όχι είναι έτοιμο. Αφήνετε να κρυώσει, αφαιρείτε την αρμπαρόριζα και τα γαρυφαλάκια και βάζετε το σταφύλι σε αποστειρωμένα βάζα. Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου