Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Πολιτιστική Ατζέντα 30/9-1-2/10


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Η τριαντάλεπτη θεατρική παράσταση «Ο Άμλετ αυτοκτόνησε» παρουσιάζεται από την ομάδα Minus (two) στις 30/9-1-2-7-8-9/10, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη ώρα 21:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Παίζουν (αλφαβητικά): Κ. Αγιαννόπουλος, Α. Ανδρεάδης, Αριάδνη Ζήλου, Χαρά Κονταξάκη, Στέλλα Μαρή, Αγγελική Μπίνη. Σύλληψη, δραματουργική σύνθεση, σκηνοθεσία: Στέλλα Μαρή.

Λυρικές Βραδιές στις 30/9 ώρα 21.00 στην Πλατεία Κυψέλης και στις 2/10 στις 21:00 στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου το καλλιτεχνικό προσωπικό της ΕΛΣ θα ερμηνεύσει διάσημα χορωδιακά μέρη και άριες από γνωστές όπερες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις όπερες “Il Barbiere Di Siviglia” του Ροσσίνι, “Gianni Schicchi” του Πουτσίνι, “Rigoletto” του Βέρντι, “Carmen” του Μπιζέ, “La Traviata” του Βέρντι, καθώς και Ιταλικά Καντσονέτα. Είσοδος ελεύθερη.

Την 1/10 στις 21:00 στο πλαίσιο του προγράμματος Χορός στις Πλατείες, στην Πλατεία Αγίου Ανδρέα στην Λαμπρινή οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από το έργο “Female” σε χορογραφία Αγάπιου Αγαπιάδη, καθώς και από τη χορογραφία «Σε γκρίζο φόντο» του Φώτη Διαμαντόπουλου.

Η θεατρική ομάδα του ΜΕΟ «Επί Σκηνής» υπό την αιγίδα του Ο.Κ.Α.Π.Α. σε συνεργασία με το ΜΕΟ και τον «Σύλλογο Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού» δίνει 2 παραστάσεις με το έργο «Η εκδίκηση της Μιραντολίνας» (Λοκαντιέρα) του Κάρλο Γκολντόνι, στις 30/9 και την 1/10 στο Θέατρο του Γυμνασίου και Λυκείου Ψυχικού (πίσω από το Αρσάκειο), με ώρα έναρξης 20:30.

Αγροτικός Αύγουστος 2011. Παγκρήτια Έκθεση προϊόντων ποιότητας, από 30/9-3/10 στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 18:00-22:00

Επταήμερες εκδηλώσεις που ξεκινούν από το Σάββατο διοργανώνουν στον πεζόδρομο της Τοσίτσα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού. Τίτλος των εκδηλώσεων αυτών είναι «Επτά ημέρες ζωής στην Τοσίτσα». Κάθε μέρα από τις 10:00 -20:00 θα λειτουργεί καφενείο και θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό από δομές απεξάρτησης για τα ναρκωτικά. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται ακόμη, θέατρο δρόμου, κινηματογραφικές προβολές, παιδικές παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις.

Στις γειτονιές της Αθήνας «ταξιδεύει» από την Παρασκευή έως την Κυριακή το φεστιβάλ «Center Project» με πολλές υπαίθριες εκδηλώσεις, όπως ξενάγηση στο Μουσείο της Πόλης των Αθηνών, συναυλία στον χώρο «Αγγέλων Βήμα» στην Ομόνοια με τον Ζακ Στεφάνου, την Μάρω Μάρκελλου και πολλούς ακόμα νέους καλλιτέχνες, μάθημα Τάι Τσικ, κινηματογραφικό αφιέρωμα, επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και πάρτι στον δρόμο, με ζωντανές παραστάσεις και μουσική, έκθεση βιβλίων, φωτογραφικές δράσεις αλλά και bookcrossing,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου