Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Κόκορας κρασάτος


• 1 κόκορας περίπου 2 κιλών κομμένος σε μερίδες, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κούπα αρετσίνωτο λευκό κρασί,1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 15-20 κρεμμυδάκια στιφάδου, 1 κούπα χυμό ντομάτας με ελάχιστη ζάχαρη και 2 κουταλάκια πελτέ, 2 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά βούτυρο, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Σοτάρετε τον κόκορα στο ελαιόλαδο, γυρίζοντας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνετε να τσιγαριστεί για λίγο. Προσθέτετε το αλεύρι, το σκόρδο, το κρασί, το χυμό ντομάτας, την ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ζεστό νερό ώστε να καλυφθεί το κρέας. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά. Σ’ ένα κατσαρολάκι σοτάρετε με το βούτυρο τα κρεμμυδάκια του στιφάδου και λίγο πριν τελειώσει ο κόκορας τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου