Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
Κεμπάπ και σάλτσα τυριού
Γρήγορη και εύκολη συνταγή σαν κύριο πιάτο, αλλά αποτελεί και εξαιρετική επιλογή για μπουφέ ή κέρασμα σε μια φιλική συντροφιά
- 600 γρ ανάμικτος κιμάς (μοσχαρίσιος και αρνίσιος), 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 αυγό, 2μ κ σ ελαιόλαδο, 1 κ γ δυόσμο τριμμένο, κύμινο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
- Για την σάλτσα τυριού: 1 μπολ κότατζ τσιζ, 1 μπολ ανθότυρο, 2 κ σ μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών, λευκό πιπέρι
Σε μια λεκάνη αναμειγνύετε τα δυο είδη κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το αυγό, το λάδι και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνετε και τα ζυμώνετε πολύ καλά με το χέρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε για 20-25 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθετε σε κεμπάπ (μακρόστενα και κυλινδρικά μπιφτέκια) και ψήνετε σε σχάρα ή στο γκριλ.
Ανακατεύετε σ’ ένα μπολ τα τυριά, την μαγιονέζα, το λευκό πιπέρι, σε μια ομοιογενή σάλτσα και σερβίρετε με τα κεμπάπ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου