Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Το καλάθι του Ιουνίου


Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που φέρνει τις γεύσεις, την φρεσκάδα και τ’ αρώματα των κηπευτικών στο τραπέζι μας.

Είναι στην εποχή τους από λαχανικά αρακάς, φασολάκια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια με τα λουλούδια τους, πιπεριές, ντομάτες, αγγούρια, ραπανάκια, ενώ τελειώνουν τα παντζάρια και ξεκινούν τα καλαμπόκια.

Από χορταρικά, βλίτα, στύφνος, σπανάκι, αλμύρα, γλιστρίδα, αμπελόφυλλα, φρέσκα κρεμμύδια και σκόρδα

Φρούτα, ακτινίδια, βερίκοκα, μούσμουλα, μπανάνες, ροδάκινα, κεράσια, βύσσινα, βρίσκονται στο τέλος τους οι φράουλες και αρχίζουν νεκταρίνια, πεπόνια και καρπούζια

Ψάρια και θαλασσινά αστακοί, μύδια, καλαμάρια, γαρίδες, κολιοί, σκουμπριά, τόνοι, γόπες, γαλέος, μπαρμπούνια, μελανούρια,

Κρέας και γαλακτοκομικά, αρνάκι και κατσικάκι γάλακτος, κουνέλι, ανεβατό, γαλοτύρι, κατίκι, κατσικίσιο τυρί και γιαούρτι

Αυτή την εποχή μπορείτε να κόψετε ρίγανη και δυόσμο και αφού τα αφήσετε να ξεραθούν τα τρίβετε, τα βάζετε σε βαζάκια και τα χρησιμοποιείτε όλο τον χρόνο. Από μυρωδικά υπάρχουν ακόμα μάραθος, βασιλικός, μέντα, θυμάρι και κολίανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου