Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η Ατζέντα της ημέρας

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συλλαλητήριο το πρωί στο Σύνταγμα και συγκέντρωση στις 19:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στις 10:00 στην Ομόνοια.

Στην απεργία συμμετέχουν:
- Οι Δημόσιοι υπάλληλοι (εφοριακοί, τελωνιακοί, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στις ΔΕΚΟ κλπ), οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

- Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Προβλήματα θα υπάρξουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κλείσει τους ΧΥΤΑ τόσο στην Φυλή Αττικής, όσο και στην Μαυροράχη Θες/νίκης από την Δευτέρα

- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες πρόνοιας, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Προβλήματα θα προκύψουν στις συγκοινωνίες και στις μεταφορές. Συγκεκριμένα:
- Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, (εξαιρούνται οι ειδικές λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τους αθλητές των Special Olympics), τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ, οι συρμοί του προαστιακού, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ.

- Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά με εξαίρεση το δρομολόγιο της γραμμής 3, από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι Αεροδρόμιο που ελέγχεται από τον ΟΣΕ.

- Προβλήματα και στις αερομεταφορές καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και το προσωπικό της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα από τις 08:00-12:00 και από 18:00- 22:00 οι ελεγκτές και από 07:00-12:00 και από τις 18:00-22:00 οι εργαζόμενοι της ΟΣΥΠΑ.

- Και στις θαλάσσιες μεταφορές θα δημιουργηθούν προβλήματα, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των λιμενεργατών και των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Στο λιμάνι της Ραφήνας τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.

- Τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 11:00 -15:00, θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

- Την συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος

- Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

- Συνεχίζονται οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με διακοπές ρεύματος ανά την χώρα

- Το κίνημα «Αγανακτισμένοι» σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δακτύλιος: Κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με Μονό νούμερο (07:00 - 20:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου