Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Μακαρονάδα με θαλασσινά του Αλέξανδρου


Εύκολη, γευστική και γρήγορη συνταγή

½ γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες, ½ μύδια (χωρίς κέλυφος), ¾ του κουτιού μακαρόνια «σέλινα», 1 πιπεριά, 1 ντομάτα φρέσκια, 1 κρεμμύδι, 1 σφηνάκι ούζο, μαϊντανό για το σερβίρισμα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω λίγο λάδι και γυαλίζω το κρεμμύδι που έχω καθαρίσει και κόψει σε κυβάκια. Ξεπλένω και καθαρίζω τα μύδια και τις γαρίδες, τα προσθέτω στο τηγάνι και τα αφήνω να πιούν το νερό τους. Σβήνω τα υλικά μου με το ούζο και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζω τη πιπεριά κομμένη σε φετούλες λεπτές, τη ντομάτα σε κυβάκια, βάζω πιπέρι και ένα μεγάλο ποτήρι νερό και αφήνω να βράσουν με σκεπασμένο το καπάκι του τηγανιού. Στο μεταξύ βάζω μια κατσαρόλα με νερό αλάτι και μια κουταλιά λάδι για να βράσω τα μακαρόνια. Βράζω
τα μακαρόνια πολύ λίγο τα αφήνω σχεδόν ωμά ( άμα τα δοκιμάσετε ίσα που κόβονται με το δόντι) τα σουρώνω δεν τα ξεπλένω και κρατάω το νερό τους.
Ανοίγω το καπάκι του τηγανιού και με τσιμπίδα βάζω τα μακαρόνια μέσα και βάζω και αρκετό από το νερό τους. Τα αφήνω να βράσουν όλα τα υλικά μαζί ωσότου να γίνουν αλ τεντερ τα μακαρόνια και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. ( αν χρειαστεί βάζω κι άλλο νερό από το νερό των μακαρονιών)
Προσοχή ως τώρα δεν έχω αλατίσει το φαγητό δοκιμάζω και αν χρειάζεται τότε βάζω αλάτι γιατί και τα θαλασσινά έχουν από μόνα τους αλάτι αλλά και το νερό από τα μακαρόνια έχει αλάτι.
Σερβίρω σε πιατέλα ή σε μεμονωμένα πιάτα και πασπαλίζω με φρέσκο μαϊντανό.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ αν αντικαταστήσω το ούζο με κρέμα γάλακτος και τη ντομάτα με ένα κομματάκι τυρί ροκφόρ, έχω το ίδιο φαγητό με άσπρη και όχι κόκκινη σάλτσα. Ισχύει το ίδιο με το αλάτι.

Κατερίνα Καψοκαβάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου