Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Μαϊκλ Τζάκσον


Δυο χρόνια χωρίς τον «βασιλιά της ποπ»

Γεννήθηκε στο Γκάρι της Ινδιάνα στις 29 Αυγούστου του 1958. Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του ‘60 ως μέλος του οικογενειακού συγκροτήματος The Jackson 5. Το 1971 ξεκίνησε σόλο καριέρα, που τον ανέδειξε ως καλλιτέχνη του διεθνούς στερεώματος, κερδίζοντας την αγάπη μεγάλης μερίδας του κοινού.

Τα τραγούδια του ξεχώρισαν και ανέβηκαν στην κορυφή των διεθνών sharts, χαρίζοντάς του 13 φορές βραβείο Grammy. Μερικά από τα τραγούδια του: “Thriller”, “Don’t stop till you get enough”, Rock with you”, “Billie Jean”, “Bad”, “Beat it”.

Είχε υποστεί πολλές πλαστικές εγχειρήσεις που είχαν αλλάξει τελείως το πρόσωπό του, ακόμα και αυτή την χροιά του δέρματός του. Είχε εμπλακεί στα δικαστήρια και απαλλάχτηκε το 2005, για κακοποίηση ανηλίκου, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε καταστραφεί οικονομικά χάνοντας μεγάλο μέρος της περιουσίας του.

Αρκετά χρόνια είχε σταματήσει τις εμφανίσεις του, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και επρόκειτο να ξαναδώσει συναυλίες, από τις 13 Ιουλίου, αρχής γενομένης από το Ο2 του Λονδίνου. Σημειωτέον ότι τα εισιτήρια των συναυλιών του ήταν προπωλημένα από τον Μάρτιο.

Στις 25 Ιουνίου 2009, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την έπαυλή του στο Μπέβερλι Χιλς στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου UGLA του Λος Άντζελες.Οι τραυματιοφορείς που τον μετέφεραν τον βρήκαν χωρίς αναπνοή και παρ’ όλη την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη που του έκαναν δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Χάρης Κόντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου