Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Πάμε παραλία…


Οι ζέστες έπιασαν για τα καλά και το μπανάκι στην θάλασσα επιβεβλημένο. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχουν και μικρά παιδιά.

Προμήθειες
Απαραίτητα πρέπει να έχουμε μαζί μας ομπρέλα, ψάθες ή ξαπλώστρες, πετσέτες, παγωμένο νερό, νερό για ξέπλυμα, καπέλα, γυαλιά, αντηλιακά, αλλά ακόμα ελαφρύ φαγητό προστατευμένο σε ψυγειάκι ή ισοθερμικές τσάντες που θα το κρατούν κρύο.

Στο αυτοκίνητο
Τα παιδιά πρέπει να ταξιδεύουν πάντα στα πίσω καθίσματα, στο ειδικό παιδικό κάθισμα, ανάλογα με την ηλικία τους και δεμένα με τις ζώνες ασφαλείας, ακόμα και για μια ολιγόλεπτη διαδρομή. Αν είναι πολύ μικρά, πρέπει και εμείς να καθόμαστε, δίπλα τους στα πίσω καθίσματα για επιτήρηση, φορώντας πάντα τις ζώνες ασφαλείας

Για την ναυτία έχουμε συμβουλευτεί τον παιδίατρο για τα φάρμακα και τις δόσεις ανάλογα με την ηλικία τους, που πρέπει να τους χορηγήσουμε κατά την διάρκεια της διαδρομής. Εμπειρικά είναι προτιμότερο να φάνε κάτι στερεό (τοστ, σάντουιτς), ενώ αποφεύγουμε να τους δώσουμε να πίνουν πολλά υγρά.

Στην θάλασσα
Είναι προτιμότερο να πάμε σε μια οργανωμένη παραλία, που θα παρέχει τα εχέγγυα καθαρής θάλασσας, ακόμα εκεί μπορούμε ευκολότερα να βρούμε ομπρέλες, ξαπλώστρες ή και κάποια καταστήματα, αν χρειαστεί να αγοράσουμε κάτι.

Απαραίτητα φοράμε στο παιδί καπέλο με πλατύ γείσο, γυαλιά και αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας , που το ανανεώνουμε συχνά. Η έκθεση στον ήλιο πρέπει να γίνεται σταδιακά, ενώ φροντίζουμε να μην εκτίθενται τα παιδιά στον ήλιο κατά το διάστημα 11 με 4 και όσο είναι δυνατόν να κάθονται στην σκιά μιας ομπρέλας ή των δέντρων.

Καλή προστασία προσφέρουν ακόμα και τα ενδύματα ανοιχτού χρώματος με πυκνή ύφανση. Φορέστε τους και μέσα στην θάλασσα και έξω τα ειδικά παπούτσια για την θάλασσα, για να είναι τα πόδια τους προστατευμένα, από μύκητες που αφθονούν στην άμμο, αλλά και από τυχόν χτυπήματα, από πέτρες και άλλα

Για να μπείτε στην θάλασσα τηρείστε σχολαστικά το τρίωρο τουλάχιστον, μετά από κάθε γεύμα και δεν ταΐζουμε ποτέ τα παιδιά, ενώ «πλατσουρίζουν» στην θάλασσα.
Δεν θεωρούμε πως το σωσίβιο, τα μπρατσάκια, ή η μάσκα και τα βατραχοπέδιλα, αποτελούν ασφαλή προφύλαξη για τα παιδιά που δεν γνωρίζουν μπάνιο. Η συνεχής επίβλεψη ενός ενηλίκου, μέσα και έξω από την θάλασσα, είναι πάντα απαραίτητη για τα παιδιά.

Επιστροφή
Μαζεύουμε σχολαστικά όλα τα σκουπίδια μας και τα πετάμε είτε στους κάδους που υπάρχουν εκεί, είτε τα γυρίζουμε στο σπίτι μας.
Προτιμήστε να γυρίσετε μια λογική ώρα πριν τα παιδιά κουραστούν πάρα πολύ και δεν κάθονται στο αυτοκίνητο, αλλά ακόμα και για να μην συναντήσετε μεγάλη κίνηση στον δρόμο, όταν θα επιστρέφουν όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου