Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι
 
2012: «Έφυγε» ο Θύμιος Καρακατσάνης
Ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου, που διακρίθηκε σε αριστοφανικούς ρόλους
Θεατρικές παραστάσεις: «Ο καλός στρατιώτης Σβέϊκ», «Πλούτος», «Ειρήνη», «Όρνιθες», «Νεφέλες», «Λυσιστράτη», «Ταρτούφος», «Ο θάνατος του εμποράκου». Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες: «Το πιο λαμπρό αστέρι», «Γυναικοκρατία», « Η χαρτορίχτρα», «Καραβάν σαράϊ», «Οι νταντάδες» κ ά.  

1984: Πέθανε η Λίλιαν Χέλμαν, Αμερικανίδα θεατρική συγγραφέας. (Μικρές αλεπούδες). Η ώρα των παιδιών, Παιχνίδια στη σοφίτα. Μια ανολοκλήρωτη γυναίκα Ο καιρός των αχρείωνΟ φθινοπωρινός κήπος 

Στρατής Μυριβήλης (Ευστράτιος Σταματόπουλος)
30 Ιουνίου 1890-1965 Σημαντικός λογοτέχνης της γενιάς του’30
- Η πιο πικρή αρρώστια της ψυχής είναι η αμφιβολία
- Η λογική είναι το πιο αδύνατο μετερίζι μπροστά στις έξαλλες και ακατανίκητες ενέργειες της ψυχής και της φαντασίας
- Στα νιάτα οι λέξεις είναι γιομάτες από ψίχα,  από χυμό και φωτιά. Κατόπιν αδειάζουν λίγο-λίγο κι απομένουν κούφια τσόφλια.
- Ίσως όταν όλοι μπορέσουν να δουν την ομορφιά της ζωής, ίσως τότε όλος ο κόσμος θα γίνει πρώτα καλός και μετά ευτυχισμένος.
- Η αγάπη είναι μια ορμητική διάθεση να κάνεις ευτυχισμένο κείνον που αγαπάς, με έξοδά σου. Στην ανάγκη με θυσία και με ταπείνωση.
- Ο έρωτας είναι το κουκούτσι της ζωής, η μυγδαλόψυχά της. Εκεί μέσα είναι κλεισμένες όλες οι δυνατότητες  της αιωνιότητας της ζωής. Όλα τ’ άλλα είναι φλούδια και ζουμιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου