Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

Γιάννης Μιχαλόπουλος
«Έφυγε» σε ηλικία 89 ετών ο εξαιρετικός κωμικός ηθοποιός
του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Άρχισε την καριέρα του ως εκφωνητής στο ραδιόφωνο, τον κέρδισε όμως η υποκριτική, όπου συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», «Η μέθοδος των τριών», σε κινηματογραφικές ταινίες «Μιας πεντάρας νιάτα», «Αχ αυτή η γυναίκα μου», «Άνθρωπος για όλες τις δουλειές», «Μια τρελή-τρελή σαραντάρα», «Ο κατεργάρης»,  «Αχ και να ‘μουν άνδρας», «Η θεία μου η χίπισσα», σε τηλεοπτικές σειρές με γνωστότερη το «Ορκιστείτε παρακαλώ», όπου πρωταγωνιστούσε ως δικαστής.
Χαρακτηριστικές Ατάκες
- Μιας πεντάρας νιάτα
Γ. Μιχαλόπουλος: Πως πας από φωνή Γεώργιε; 
Σ. Ληναίος: Έτσι κι έτσι. Γιατί; 
Γ. Μιχαλόπουλος: Είσαι να σε πάρω για αριστερό; 
Σ. Ληναίος: Δηλαδή θα τραγουδάω τραγούδια του Θεοδωράκη;
Γ. Μιχαλόπουλος: Όχι βρε, για αριστερό ψάλτη! 
Σ Ληναίος: Μα δεν ξέρω.
Γ. Μιχαλόπουλος: Θα μάθεις. 
Σ. Ληναίος: Ναι, αλλά ώστε να μάθω θα ανατριχιάσει μέχρι και ο ύψιστος από τα φάλτσα. Και μ' έχει που μ' έχει στη μπούκα του κανονιού. 
Γ. Μιχαλόπουλος: Πάψε ανόητε, ο Θεός δεν είναι πυροβολητής!

1985: Πέθανε η Σαπφώ Νοταρά
Κωμική ηθοποιός, που με την μπάσα επιβλητική της φωνή, έβαζε μπουρλότο στις ταινίες που συμμετείχεΗ Σαπφώ Χανδάνου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις «Ερωτόκριτος», «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας», «Ανάσταση», «Τρωάδες», «Φιλουμένα Μαρτουράνο», «Πορνογραφία» κ ά Έπαιξε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, «Κυριακάτικο ξύπνημα», «Η κυρά μας η μαμή», «Συνοικία το όνειρο», «5000 ψέματα», «Η χαρτοπαίχτρα», «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου», «Η θυρωρίνα», «Το παιδί της μαμάς» κ ά. Έπαιξε σε τηλεοπτικές σειρές με τον γενικό τίτλο «Εύθυμες ιστορίες». Παρουσίαζε επίσης και ραδιοφωνικές εκπομπές «Η κυρία Κυριακή», «Το ημερολόγιο ενός θυρωρού» με την περίφημη Κλημεντίνη
Χαρακτηριστικές Ατάκες:
«Αχ! αυτή η γυναίκα μου» (υποδυόταν την γραμματέα του διευθυντή)
- Μπουρλότο!- Θα μπουκάρω μέσα…
- Τα θέλει εσένα ο οργανισμός σου…
- Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορρα…
- Τι με φόρτωσε σαν την γκαμήλα με τα καθολικά και τα ορθόδοξα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου