Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Μελένιο μοσχαράκι

«Αν δεν έχεις μέλι στο πιάτο,
ας έχεις στο στόμα», λέει η παροιμία
και εμείς αποφασίσαμε να το βάλουμε
και στο πιάτο και στο στόμα για να
«στάξει και η γλώσσα μας μέλι»…

Υλικά  
½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε φετάκια, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2 κ σ  μέλι, 2 κ σ  μουστάρδα πικάντικη, 1 κούπα ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε στο λάδι το κρέας και γιαχνίζετε για λίγο μέχρι  να αλλάξει χρώμα.
Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Διαλύετε την μουστάρδα και το μέλι στον ζωμό και το ρίχνετε στο φαγητό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρει μια βράση και να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του. Σερβίρετε με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου