Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Να δω τι ψάρια πιάνεις …

Η καλύτερη εποχή να φάμε κάτι «ελαφρύ» στο σπίτι ή στο ταβερνάκι της παραλίας και τι καλύτερο από ψάρι και θαλασσινά. Για να μην καταλήξει όμως το γεύμα «βαρίδι», μερικές συμβουλές για φρεσκάδα, ποιότητα και ασφάλεια στην κατανάλωσή τους.

Επιλέγοντας τα φρέσκα:
- Η οσμή πρέπει να είναι ελαφριά και ευχάριστη
- Το δέρμα δεν πρέπει να έχει αλλοιωμένο χρώμα 
- Τα βράγχια πρέπει να είναι έντονα κόκκινα και υγρά 
- Τα μάτια τους πρέπει να εξέχουν και να είναι διάφανα 
- Τα λέπια πρέπει να γυαλίζουν αλλά και να μην αποκολλώνται εύκολα 
- Το κρέας δεν πρέπει να είναι μαλακό αλλά όσο το δυνατόν πιο «σφιχτό» 
- Οι γαρίδες και οι καραβίδες πρέπει να έχουν ευχάριστη μυρωδιά και τα πόδια τους να είναι προσκολλημένα στο σώμα
- Τα οστρακοειδή πρέπει να είναι ζωντανά και να κινούνται αν τους ρίξετε λεμόνι,
να έχουν κέλυφος καθαρό και η σάρκα να μην έχει αποκολληθεί από αυτό
Στην ταβέρνα
- Ζητήστε ψαρομεζέδες που σερβίρονται ζεστοί και όχι κρύα πιάτα 
- Επιλέγετε είδη ψαριών που μπορείτε να αναγνωρίσετε οπτικά και βέβαια αναγνωρίζετε την γεύση τους 
- Φροντίστε να διαλέγετε εσείς αυτά που θα σας μαγειρέψουν και παρακολουθήστε αν μαγειρεύουν ότι επιλέξατε.
 - Τα φτηνά ψαράκια (σαρδέλα, γαύρος, μαριδάκι κ ά) λόγω μεγαλύτερης κατανάλωσης είναι και πιο φρέσκα.
- Αποφύγετε τα τηγανητά, τα παραψημένα ή τα περιχυμένα με σάλτσες και καρυκεύματα, καθώς είναι ένας εύκολος τρόπος να «ξανασερβίρονται». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου