Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Σαν Σήμερα

1902: Πέθανε ο Εμίλ Ζολά, Γάλλος λογοτέχνης
1995: Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Παπαχρήστος
2007: Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής  Μπάμπης Τσετίνης
2010: Πέθανε ο Αμερικανός ηθοποιός Τόνι Κέρτις

1902: Πέθανε ο Εμίλ Ζολά, Γάλλος λογοτέχνης
Γεννήθηκε το 1840. Τα θέματα των έργων του είναι βασισμένα στην αντίθεση ανάμεσα στην ζωή των φτωχών και των πλουσίων, ενώ διακρίνονται για την ζωντάνια των χαρακτήρων, αλλά και  από τον έντονο ανθρωπισμό του συγγραφέα, όπως στην περίπτωση Ντρέιφους. Έργα του: «Κατηγορώ», «Νανά», «Ταβέρνα», «Χρήμα», «Το όνειρο» κ ά. 

1995: Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Παπαχρήστος
Γεννήθηκε στο Βόλο το 1916. Έπαιξε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες σε δεύτερους ρόλους συνήθως,  υποδυόμενος αστυνομικούς ή στρατιωτικούς. «Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο», «Ο Ηλίας του 16ου», «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδας», «Αυτό το κάτι άλλο», «Η Αλίκη στο ναυτικό», «Καλώς ήρθε το δολάριο», «Τέντυ μπόι αγάπη μου», «Χριστίνα» κ ά.


2007: Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής  Μπάμπης Τσετίνης
Γεννήθηκε το 1941 στην Δράμα. Συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες και τραγουδιστές Χ. Λεοντή, Γ. Κατσαρό, Γ. Μητσάκη, Κ Γκρέϋ, Σ. Καζαντζίδη, Μαρινέλα, Δούκισσα, Λ. Διαμάντη, σε τραγούδια όπως «Έχω δικαίωμα να σε αγαπώ», «Ίσως», «Αμφιβολία», «Με ποιο δικαίωμα», «Στο παλιό το μονοπάτι», «Η φτωχολογιά θα ζήσει», «Ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο», «Να χαρείς τα μάτια σου, καλέ», «Μπορεί» κ ά  

2010: Πέθανε ο Αμερικανός ηθοποιός Τόνι Κέρτις
«Μερικοί το προτιμούν καυτό», «Όταν σπάσαμε τις αλυσίδες» όπου ήταν υποψήφιος για Όσκαρ», «Ο στραγγαλιστής της Βοστόνης», «Βίκινγκς», «Σκοτεινοί δολοφόνοι», «Σπάρτακος» κ ά Συμμετείχε ακόμα σε σήριαλ για την τηλεόραση «Οι αντίζηλοι», «Λας Βέγκας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου