Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Κρεμμυδάτο

  • 1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο, 1  κιλό κρεμμύδια, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κ σ πελτέ, 1 κούπα ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 ξυλάκι κανέλας, μπαχάρι, 2 κ σ ξύδι, αλάτι, πιπέρι
Πλένετε το κρέας το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και το κόβετε σε κομματάκια. Ζεσταίνετε  τα ¾ του λαδιού και σοτάρετε το κρέας και τα σκόρδα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Διαλύετε τον πελτέ μέσα στην ντομάτα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το ξυλάκι της κανέλας, το μπαχάρι, λίγο ζεστό νερό και αφήνετε το κρέας να βράσει μέχρι ν’ αρχίσει να μαλακώνει. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στα 4 αν είναι μεγάλα και στα 2, αν είναι μικρά. Τα σοτάρετε σ’ ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι και τα ρίχνετε στο φαγητό. Προσθέτετε το ξύδι,  αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν το κρέας και τα κρεμμύδια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου