Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Μηλοπιτάκια



  • 4 φύλλα κρούστας, 4 μήλα, 80 γρ σταφίδες, 80 γρ καρύδια ψιλοκομμένα, 2 κ σ ζάχαρη, 1 κ γ κανέλα, 1 κ σ βούτυρο, 1 σφηνάκι κονιάκ, βούτυρο για το άλειμμα.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα μήλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε τα μήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, την ζάχαρη, το κονιάκ και σοτάρετε για λίγο, να αναμειχθούν τα υλικά. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Απλώνετε ένα- ένα τα φύλλα, τα βουτυρώνετε και μοιράζετε το μείγμα των μήλων. Γυρίζετε τις άκρες  και τυλίγετε σε  ρολάκια. Βάζετε σε ταψάκι, αλείφετε την επιφάνεια με βούτυρο, χαράσσετε σε κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου