- ½ κιλό μήλα, ½ κιλό νερό, ½ κιλό ζάχαρη, χυμός ½ λεμονιού
Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε μικρά κομματάκια. Τα βάζετε στην κατσαρόλα με λίγο νερό να βράσουν. Τα φλούδια και τα κουκούτσια τα βάζετε σε ένα τουλπάνι και τα βράζετε και αυτά στην κατσαρόλα. Όταν μαλακώσουν τα μήλα τα βγάζετε και τα πολτοποιείτε. Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Βάζετε ένα τρυπητό πάνω από την κατσαρόλα και στραγγίζετε το ζωμό και το τουλπάνι με τα φλούδια. Όταν στραγγίσουν τα πετάτε. Ρίχνετε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και αφήνετε να βράσουν. Ξαφρίζετε κάθε τόσο μέχρι ο πολτός να δέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου