- 5-6 λυθρινάκια, 500 γρ σπανάκι, 1 πράσο, 1 κρεμμύδι, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2-3 σκελίδες σκόρδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Πλένετε και κόβετε το σπανάκι, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το πράσο, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Καθαρίζετε τα ψάρια, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με ρίγανη, βάζετε ένα κομματάκι σκόρδο στην κοιλιά τους, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Σ’ ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και τα κρεμμυδάκια στο λάδι, προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε και αφήνετε να μαραθούν. Βάζετε τα ψάρια από πάνω και αφήνετε να σιγοβράσουν 15-20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου