· 1 κουνουπίδι σε μπουκετάκια, 2-3 κλωναράκια σέλινο, ½ λίτρο γάλα, ½ κούπα βούτυρο, 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη, ½ κούπα αλεύρι, αλάτι, πιπέρι.
Βράζετε το κουνουπίδι με το σέλινο σε αλατισμένο νερό για 15-20΄, το στραγγίζετε και το βάζετε σ’ ένα πυρέξ. Λιώνετε σε μια κατσαρόλα το μισό βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε με το σύρμα συνέχεια. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνετε το γάλα, αλατοπιπερώνετε και λίγο πριν δέσει η σάλτσα προσθέτετε το μισό τυρί. Ανακατεύετε και περιχύνετε με την σάλτσα το κουνουπίδι στο πυρέξ. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και το βούτυρο και ψήνετε στο γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να γκρατιναριστεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου