Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μακαρόνια με άσπρη σάλτσα

  • ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι, 4 κ σ βούτυρο, 4 κ σ αλεύρι, 1 κούπα γάλα, αλάτι, πιπέρι, 1 κούπα τυρί τριμμένο, μαϊντανό.

Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στραγγίζετε και κρατάτε κατά μέρος 1 κούπα από το νερό που τα βράσατε. Ζεσταίνεται σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι, σοτάρετε για λίγο μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο, ρίχνετε σιγά -σιγά το  γάλα και το νερό των μακαρονιών, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με σύρμα, μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία σάλτσα. Προσθέτετε το τυρί και τα μακαρόνια και ανακατεύετε. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου