Επίκαιρη όσο ποτέ παραμένει η άποψη που έθεσε ο Ιπποκράτης το 400 π Χ, ότι «το φαγητό είναι το φάρμακο και το φάρμακο να είναι το φαγητό». Οι έρευνες των επιστημόνων συγκλίνουν πάντα στην άποψη ότι οι σοβαρές χρόνιες ασθένειες, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, η υπέρταση, η παχυσαρκία, ο καρκίνος κλπ, σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα και την ποσότητα της διατροφής μας.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν την Μεσογειακή Διατροφή, καθώς τεράστια είναι η συμβολή της στην διατήρηση της υγείας.
Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται στην κατανάλωση υδατανθράκων (σιτηρών-δημητριακών ολικής άλεσης), ψαριών, φρούτων, οσπρίων, λαχανικών, γαλακτοκομικών, ενώ σαν κύρια μορφή λίπους χρησιμοποιείται το ελαιολάδου
Κατάλογος υγιεινής διατροφής
Συνιστώμενη εβδομαδιαία διατροφή.
Ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, ψάρια: 1-2 φορές, κοτόπουλο, χοιρινό: 1 φορά, κόκκινο κρέας (μοσχάρι): 1 φορά το δεκαήμερο
Προτιμάμε άπαχα κρέατα ή αφαιρούμε το ορατό λίπος, ενώ καταναλώνουμε κυρίως βραστά, ψητά και σχάρας και αποφεύγουμε τα τηγανητά
Πρέπει να ακολουθούμε πιστά την σειρά των γευμάτων: πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό και αποφεύγουμε το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων
Καταναλώνουμε καθημερινά σαλάτες ή χορταρικά μαζί με το κυρίως πιάτο
Προτιμάμε την κατανάλωση ελαιολάδου, έναντι των άλλων λιπών και το βάζουμε στο τέλος του μαγειρέματος ή το καταναλώνουμε ωμό, με μέτρο πάντα
Πίνουμε καθημερινά τουλάχιστον 1-2 λίτρα νερό
Προτιμάμε την κατανάλωση κρασιού και περιορίζουμε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, αναψυκτικών και καφέδων.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν την Μεσογειακή Διατροφή, καθώς τεράστια είναι η συμβολή της στην διατήρηση της υγείας.
Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται στην κατανάλωση υδατανθράκων (σιτηρών-δημητριακών ολικής άλεσης), ψαριών, φρούτων, οσπρίων, λαχανικών, γαλακτοκομικών, ενώ σαν κύρια μορφή λίπους χρησιμοποιείται το ελαιολάδου
Κατάλογος υγιεινής διατροφής
Συνιστώμενη εβδομαδιαία διατροφή.
Ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, ψάρια: 1-2 φορές, κοτόπουλο, χοιρινό: 1 φορά, κόκκινο κρέας (μοσχάρι): 1 φορά το δεκαήμερο
Προτιμάμε άπαχα κρέατα ή αφαιρούμε το ορατό λίπος, ενώ καταναλώνουμε κυρίως βραστά, ψητά και σχάρας και αποφεύγουμε τα τηγανητά
Πρέπει να ακολουθούμε πιστά την σειρά των γευμάτων: πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό και αποφεύγουμε το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων
Καταναλώνουμε καθημερινά σαλάτες ή χορταρικά μαζί με το κυρίως πιάτο
Προτιμάμε την κατανάλωση ελαιολάδου, έναντι των άλλων λιπών και το βάζουμε στο τέλος του μαγειρέματος ή το καταναλώνουμε ωμό, με μέτρο πάντα
Πίνουμε καθημερινά τουλάχιστον 1-
Προτιμάμε την κατανάλωση κρασιού και περιορίζουμε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, αναψυκτικών και καφέδων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου