Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Γαλατόπιτα

  • 6 φύλλα κρούστας, 1 λίτρο φρέσκο γάλα, 4 αυγά, 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό, 2 κούπες ζάχαρη, 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, ζάχαρη άχνη
Χτυπάτε τ’ αυγά με το σύρμα, κι ενώ συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτετε την ζάχαρη και το βούτυρο. Βάζετε μια κατσαρόλα στην φωτιά με το γάλα, ρίχνετε το μίγμα του αυγού και αφήνετε να ζεσταθεί χωρίς να βράσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και συνεχίζοντας το ανακάτεμα, αφήνετε την κρέμα να πήξει.  Σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί απλώνετε τα τρία φύλλα που τα έχετε βουτυρώσει. Απλώνετε την κρέμα και βάζετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Χαράσσετε σε κομμάτια, ραντίζετε με νερό και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου