Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Πελτές

  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες, 2 κ σ ζάχαρη, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2 κ σ αλάτι
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Τις βάζετε σε κατσαρόλα, ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και τις βράζετε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και να πήξει η σάλτσα. Για πιο συμπυκνωμένο πελτέ τις ξαναπερνάτε από το μπλέντερ και τις βράζετε. Βάζετε τον πελτέ σε αποστειρωμένα βάζα και κάθε φορά που ανοίγετε το βάζο για να πάρετε πελτέ, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, ίσα να τον καλύπτει και να τον προστατεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου