Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Σαν Σήμερα

1853: Για πρώτη φορά φτιάχνονται τηγανιτές πατάτες σε μορφή τσιπς
Ο Αμερικανός μάγειρος Τζορτζ Κραμ, ήταν σεφ σε ένα μεγάλο εστιατόριο στο Σαρατόγκα Σπρινγκ της Νέας Υόρκης. Στο μενού υπήρχαν πατάτες τηγανητές, που όμως κάποιος πελάτης τις ήθελε με κάποιο άλλο ιδιαίτερο τρόπο. Αγανακτισμένος μαζί του, ο σεφ του σερβίρει τόσο λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες που να μην πιάνονται με το πιρούνι. Η πατάτες αυτές, σε λίγα χρόνια θα αποτελέσουν αγαπημένο σνακ όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Γύρω στα 1932 δημιουργείται το πρώτο εργοστάσιο και αρχίζει η μαζική παραγωγή.

1847: Η Σαρλότ Μπροντέ ολοκλήρωσε την «Τζέϊν Έϊρ»
Το σχεδόν αυτοβιογραφικό βιβλίο της Σαρλότ Μπροντέ, αναφέρεται στην ιστορία ενός μικρού ορφανού κοριτσιού της Τζέϊν Εϊρ, που κατάφερε να σπουδάσει δασκάλα και να προσληφθεί σ’ ένα πλούσιο σπίτι για να βοηθάει στην μελέτη ένα κοριτσάκι. Εκεί συμβαίνουν περίεργα και την ημέρα του γάμου της θα ανακαλύψει ένα φοβερό μυστικό που θα την αναγκάσει να φύγει και να αναζητήσει αλλού την ευτυχία της.

79 μ Χ: Πέθανε ο Πλίνιος ο πρεσβύτερος, Ρωμαίος φυσικός φιλόσοφος και συγγραφέας Γεννήθηκε στο Κόμο το 23 μ Χ. Υπήρξε ναυτικός διοικητής της Ρώμης, ενώ ήταν φυσιοδίφης και συνέγραψε το περίφημο έργο «Φυσική ιστορία».Η ισχυρή επιθυμία του για την καταγραφή της έκρηξης του Βεζούβιου, τον οδήγησε πολύ κοντά στον κρατήρα και όπως περιγράφει ο ανιψιός του Πλίνιος ο νεότερος, που ήταν επίσης αυτόπτης μάρτυρας, τον είδε να καταρρέει και να πεθαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου