- 8 μέτριες ντομάτες ή μεγάλα πομοντόρια, ½ κιλό κιμά, 2 φλιτζάνια ρύζι κίτρινο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 2 κ σ πελτέ, 1 κ γ ζάχαρη, 1 κούπα ελαιόλαδο, δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο, κανέλα, αλάτι, πιπέρι.
Σοτάρετε το κρεμμύδι σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ σ νερό. Προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για λίγο. Προσθέτετε τον μισό πελτέ, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την κανέλα, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και σβήνετε την φωτιά. Πλένετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος και τις αδειάζετε από την ψίχα.
Γεμίζετε με την γέμιση του κιμά, κλείνετε με το καπάκι και τις τοποθετείτε σ’ ένα ταψί, ανάποδα, με το καπάκι προς τα κάτω. Τρίβετε την ψίχα από τις ντομάτες, προσθέτετε τον πελτέ αραιωμένο με λίγο χλιαρό νερό, την ζάχαρη, ανακατεύετε και περιχύνετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το λάδι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Γεμίζετε με την γέμιση του κιμά, κλείνετε με το καπάκι και τις τοποθετείτε σ’ ένα ταψί, ανάποδα, με το καπάκι προς τα κάτω. Τρίβετε την ψίχα από τις ντομάτες, προσθέτετε τον πελτέ αραιωμένο με λίγο χλιαρό νερό, την ζάχαρη, ανακατεύετε και περιχύνετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το λάδι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου