300 γρ κιμά ανάμικτο (χοιρινό, μοσχαρίσιο), 1κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, 1 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 αυγό, 1 κ σ ελαιόλαδο, ρίγανη, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, 4 στρογγυλά ψωμάκια (κατά προτίμηση ολικής άλεσης), 2 ντομάτες σε ροδέλες, 1 αγγουράκι σε ροδέλες, λίγο ανθότυρο, μουστάρδα, ξύδι μπαλσάμικο, 1 κρεμμύδι σε ροδέλες, φύλλα μαρουλιού ή ρόκας
Βάζετε σ’ ένα μπολ τους δυο κιμάδες, προσθέτετε το αυγό, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ρίγανη, το δυόσμο, αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε και πλάθετε 4 στρογγυλά επίπεδα μπιφτέκια. Ψήνετε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Λιώνετε με το πιρούνι το ανθότυρο, προσθέτετε την μουστάρδα και το μπαλσαμικό και ανακατεύετε να γίνει σαν κρέμα.
Κόβετε τα ψωμάκια στην μέση, απλώνετε στην βάση το μίγμα του ανθότυρου, βάζετε το μπιφτέκι, την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τελειώνετε με τα φύλλα του μαρουλιού ή της ρόκας Σκεπάζετε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρετε.
Βάζετε σ’ ένα μπολ τους δυο κιμάδες, προσθέτετε το αυγό, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ρίγανη, το δυόσμο, αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε και πλάθετε 4 στρογγυλά επίπεδα μπιφτέκια. Ψήνετε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Λιώνετε με το πιρούνι το ανθότυρο, προσθέτετε την μουστάρδα και το μπαλσαμικό και ανακατεύετε να γίνει σαν κρέμα.
Κόβετε τα ψωμάκια στην μέση, απλώνετε στην βάση το μίγμα του ανθότυρου, βάζετε το μπιφτέκι, την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τελειώνετε με τα φύλλα του μαρουλιού ή της ρόκας Σκεπάζετε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου