Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Μακαρόνια χειροποίητα με σάλτσα

Η μέρα είναι αφιερωμένη στα ζυμαρικά, ας την τιμήσουμε φτιάχνοντας τα μόνοι μας

Για τα μακαρόνια:  300 γρ. αλεύρι, 3 αυγά, αλάτι, αλεύρι για το ζύμωμα
Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι  και κάνετε μια λακκούβα στην μέση, όπου ρίχνετε  τ’ αυγά και τ’ αλάτι. Ανακατεύετε με πιρούνι. Συνεχίζετε με το χέρι, παίρνοντας σιγά- σιγά λίγο αλεύρι  από τα πλάγια και ανακατεύετε με τ’ αυγά. Φτιάχνετε την ζύμη σε  μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί 15-20 λεπτά. Ανοίγετε φύλλο με τον πλάστη και του δίνετε το σχήμα που θέλετε (μακαρόνια, λαζάνια ή χυλοπίτες).
Βράζετε μπόλικο νερό και όταν πάρει βράση αλατίζετε και ρίχνετε τα ζυμαρικά. Τα βράζετε για 2-3 λεπτά και σουρώνετε.  

Για την σάλτσα ντομάτας: 2-3 κουταλιές βούτυρο, 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ντομάτες ώριμες τριμμένες, 1 κ γ ζάχαρη, κανέλα, αλάτι, πιπέρι
Ζεσταίνετε το βούτυρο στο τηγάνι, ρίχνετε το σκόρδο και το φέρνετε 2-3 βόλτες. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο ζεστό νερό. Βράζετε για 10-15 λεπτά. Περιχύνετε τα μακαρόνια και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί, (μυζήθρα, κεφαλοτύρι).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου