Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κοτόπουλο με σάλτσα ούζου και ρύζι


• 2 φιλεταρισμένα στήθη κοτόπουλου σε μερίδες , 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 κούπα ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 1 κούπα ρύζι ξεπλυμένο με νερό και μετά στραγγισμένο, 1 κούπα ούζο, 1 κ γ κάρυ, αλάτι και πιπέρι.
Μαραίνετε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε το κοτόπουλο και σοτάρετε από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, το ούζο, το κάρυ, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειάζεται ρίχνετε λίγο ζεστό νερό. Αφαιρείτε το κοτόπουλο, προσθέτετε ακόμα λίγο νερό και αλάτι και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι. Χαμηλώνετε την φωτιά κι αφήνετε να βράσει 10-12΄. Σερβίρετε το ρύζι φορμάροντάς το στην μέση της πιατέλας και γύρω-γύρω βάζετε το κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου