Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 18 Μαρτίου 2012
Χορτόπιτα
• 4 χονδρά φύλλα κρούστας για πίττες, 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα, χόρτα διάφορα ζεματισμένα (άγρια ραδίκια, καυκαλίθρες, μυρώνια, παπαρούνες, λάπαθα, σέσκουλα), 1 πράσο σε ροδέλες, 1 κούπα ελαιόλαδο, μάραθο, αλάτι, πιπέρι
Σοτάρετε στο λάδι το πράσο και τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε τα χόρτα κομμένα, το μάραθο, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, αφήνετε 2-3 λεπτά να πιούν τα υγρά τους, αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε ένα φύλλο στον πάτο και γύρω-γύρω του. Αλείφετε με λάδι και βάζετε δεύτερο φύλλο. Απλώνετε την γέμιση και βάζετε και τα υπόλοιπα φύλλα, τα λαδώνετε και γυρίζετε τις άκρες τους προς τα μέσα στο ταψί. Χαράσσετε σε κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου