Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011
Σουφλέ με ψωμί
Το αλλιώτικο σουφλέ
• 12 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, ½ κούπα βούτυρο, ½ λίτρο φρέσκο γάλα, 200 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα, 4-5 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια, 2 αυγά, ½ κούπα άσπρο κρασί, σκόρδο και μουστάρδα σε σκόνη, πάπρικα
Αλείφετε με βούτυρο τις φέτες του ψωμιού, πασπαλίζετε με σκόρδο και μουστάρδα και τις τοποθετείτε σε πυρέξ με την βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω. Απλώνετε το τυρί και το ζαμπόν. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με μια δεύτερη στρώση. Χτυπάτε σ’ ένα μπολ ελαφρά τ’ αυγά προσθέτετε το γάλα., το κρασί και απλώνετε το μίγμα στα φετάκια του ψωμιού. Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Πασπαλίζετε το σουφλέ με πάπρικα και ψήνετε στους 180 βαθμούς ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει. Το σερβίρετε ζεστό.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου