3-4 φιλέτα γλώσσας, 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
3 κ σ ούζου, νερό (όσο πάρει), σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το
τηγάνισμα
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε τα φιλέτα της γλώσσας σε
μικρά κομματάκια. Ετοιμάζετε το κουρκούτι: Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι,
ρίχνετε το αλάτι, το σκόρδο, το ούζο. Ανακατεύετε ρίχνετε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει το κουρκούτι
μαλακό, αλλά όχι υδαρές. Ρίχνετε μέσα τα κομματάκια της γλώσσας και
ανακατεύετε.
Τηγάνισμα: Ζεσταίνετε λάδι στο τηγάνι και παίρνοντας με
κουτάλι από το μίγμα ρίχνετε στο λάδι. Αφήνετε 1-2 λεπτά να ψηθούν από την μια
μεριά και γυρίζετε από την άλλη. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό
χαρτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου