Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Σαν Σήμερα

168 π Χ: Η μάχη της Πύδνας
Η Πύδνα ήταν αρχαία εμπορική πόλη της Μακεδονίας στα δυτικά του Θερμαϊκού. Τον 7ο αιώνα κατακτήθηκε από τους Μακεδόνες. Στις 22 Ιουνίου 168 π. Χ. στην πόλη έγινε λυσσώδης μάχη ανάμεσα στον τελευταίο Μακεδόνα βασιλιά Περσέα και στον Ρωμαίο ύπατο Αιμίλιο Παύλο. Οι Μακεδόνες νικήθηκαν κατά κράτος και η πόλη έπεσε σε αφάνεια.

431: Η Γ΄ Οικουμενική Σύνοδος στην Έφεσο
Έγινε επί αυτοκράτορα Θεοδοσίου του Μικρού και καταδίκασε την διδασκαλία του Νεστόριου, που υποστήριζε ότι η Παρθένος Μαρία γέννησε τον Χριστό ως απλό άνθρωπο και ύστερα από την γέννηση ενώθηκε με τον Χριστό, ο Υιός του Θεού. Γι’ αυτό ονόμαζε την Παρθένο Χριστοτόκο κι όχι Θεοτόκο. Η Σύνοδος αυτή διακήρυξε, ότι η Παρθένος Μαρία γέννησε τον Χριστό Θεό κι ότι ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος και πως οι δυο αυτές φύσεις στο Χριστό είναι ενωμένες αδιαίρετα και αρμονικά.

1633: Ο Γαλιλαίος αποκηρύσσει την θεωρία του ενώπιον της Ιεράς Εξέτασης
Ο Γαλιλαίος οδηγήθηκε στην Ιερά Εξέταση με την κατηγορία ότι ήταν αιρετικός γιατί τάχα η διδασκαλία του για την κίνηση της γης ήταν αντίθετη προς την Αγία Γραφή. Τότε για να αποφύγει τον θάνατο στην πυρά, αναγκάστηκε να αναιρέσει και να απαρνηθεί την διδασκαλία του. Λέγεται μάλιστα πως μόλις απόφυγε τον θάνατο, καθώς καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση, γύρισε το κεφάλι του από την άλλη πλευρά και ψιθύρισε «κι όμως η γη κινείται».

1969 : Πέθανε η Τζούντι Γκάρλαντ, Αμερικανίδα ηθοποιός
Ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία την καριέρα της. Γνώρισε την επιτυχία συμμετέχοντας στον «Μάγο του Οζ». Υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ συμμετέχοντας στις ταινίες «Ένα αστέρι γεννιέται» και «Η δίκη της Νυρεμβέργης». Ήταν μητέρα της ηθοποιού επίσης Λάϊζα Μινέλι. Αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είχε εξάρτηση από αλκοόλ και ναρκωτικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου