- ½ κιλό αρνί ψητό, 250 γρ αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος, 2 καρώτα, 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 πράσο, 2 πατάτες, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κ γ ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
Κόβετε το αρνί σε μικρά κομματάκια, τις πατάτες στα 4, τα καρώτα, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Ζεσταίνετε το λάδι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτετε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα αχνίζετε για λίγο. Βάζετε τα καρώτα, τις πατάτες, τον αρακά και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε την ντομάτα με την ζάχαρη, λίγο χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Για οικονομία χρόνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χύτρα ταχύτητος. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το αρνί, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μια βράση και να αναμιχθούν οι γεύσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου