- ½ κιλό μεγάλες γαρίδες (γάμπαρι) με το κέλυφος, ½ κούπα ούζο, ½ κούπα λεμόνι, πιπέρι, 1 τρυφερό μαρουλάκι κομμένο, 2 ντομάτες σε φετάκια, 2 αγγουράκια σε ροδέλες
Πλένετε τις γαρίδες και τις στραγγίζετε. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το ούζο, τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και φτιάχνετε μια μαρινάδα. Βάζετε μέσα τις γαρίδες και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα. Στρώνετε σε μια πιατέλα το μαρούλι, γαρνίρετε με τις ντομάτες και το αγγούρι. Στραγγίζετε τις γαρίδες, τις βράζετε 5-6 λεπτά και τις βάζετε στην πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου