Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

1999: Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Φρέντυ Γερμανός

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου του 1934 και μεγάλωσε στα Εξάρχεια και την Κυψέλη. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στο Βαρβάκειο, συνέχισε στην Πάντειο Από  τα μαθητικά του χρόνια αρχίζει να ασχολείται  με την συγγραφή, η έκδοση όμως των βιβλίων του θα αρχίσει πολλά χρόνια αργότερα. Αφού θα κάνει διάφορα επαγγέλματα, από το 1953 περνάει στην δημοσιογραφία. Συνεργαζόμενος με διάφορες εφημερίδες και περιοδικά καλύπτει σημαντικά γεγονότα στον πλανήτη, ενώ παίρνει συνεντεύξεις από πολλούς πολιτικούς, ηθοποιούς κλπ. Έγραψε συνολικά 25 βιβλία, μυθιστορήματα, ευθυμογραφήματα, βιογραφίες, θεατρικά κ ά «Γράψ΄ το όπως το λέω», «Πρώτη σελίδα», «Τρελαθήκαμε εντελώς», «Ακριβή μου Σοφία», «Γυναίκα από βελούδο», «Έλλη Λαμπέτη», «Ελλάδα υπό το μηδέν», «Υγρές νύχτες», «Για μια χούφτα δολάρια», «Το γελαστό απόγευμα κ ά.
Παρουσίαζε ακόμα με μεγάλη επιτυχία τηλεοπτικές σειρές: «Καλειδοσκόπιο», «Αλάτι και πιπέρι», «Πορτρέτο της Πέμπτης», «Πρώτη σελίδα».
Είχε παντρευτεί δυο φορές και από τον πρώτο του γάμο είχε μια κόρη την γνωστή δημοσιογράφο και στιχουργό Ναταλία Γερμανού. Πέθανε στα 65 του χρόνια μετά από ολιγόμηνη μάχη με την επάρατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου